Obisnuiesti sa iti faci manichiura acasa? Iata ce trebuie sa stii

Realizarea unei manichiuri poate fi oricand o practica pentru care sa nu depinzi de saloane si de programari. Mai cu seama pentru ca exista posibilitatea de a achizitiona tot felul de produse in acest sens, multe dintre femei mai ales adopta ideea de a fi practice si de a realiza manichiura singure, acasa. Insa pentru asta trebuie sa existe cunostinte si un arsenal de produse.

Ghid pentru manichiura facuta acasa

Trebuie sa stii ca manichiura nu se refera doar la partea de culoare a unghiilor, ci incepe evident cu partea de curatare si de forma. Taierea spre exemplu nu se face la intamplare si aparte de ceea ce considera fiecare a fi estetic sau nu, forma trebuie se insemne atentie la colturi. Acestea pot ramane netaiate, impingand in carne, fiind dureroase desigur.

Cat despre partea de igiena si desigur de nevoia de sterilizare a ustensilelor, acest lucru este unul primordial. Se pot transmite boli prin intermediul unor ustensile nepotrivite, din materiale prost calitative si desigur folosite necorespunzator si neigienizate. De aceea se recomanda folosirea de unghiera inox. Un material ce nu oxideaza, se comporta excelent ca urmare a dezinfectarii, igienizarii frecvente, deci va fi calitativa pe termen lung.

La capitolul unghiera tine cont de:

  • Cat de bine taie. Stiai ca daca nu ai o taiere in linie dreapta si executata o singura data vei putea influenta exfolierea unghiilor ulterior? Ai nevoie de o unghiera ce taie foarte bine.
  • Daca nu esti profesionista in asta alege o unghiera destinata utilizarii la scara larga. Poti insa sa recurgi la unghierele Seki, ce au ca destinatie sectorul profesional, dar si cele de tip home use.
  • Atentie la dimensiuni. Daca este o unghiera mare iti va fi dificil sa o manevrezi. De preferat sa fie una compacta ce iti faciliteaza miscarile. Tine cont de asemenea ca va fi necesar sa te folosesti de ambele maini pentru a face manichiura, iar diferenta de pozitie ar putea sa iti dea batai de cap.
  • De preferat sa achizitionezi o unghiera diferita pentru maini si pentru picioare, mai ales pentru ca pentru pedichiura ai nevoie de una mai ferma, deoarece unghiile sunt de asemenea mai tari.

Din motive practice mai ales se doreste de regula achizitia unui set de manichiura, cel care include mai multe piese. Orbite de ideea de a avea toate cele necesare pentru realizarea manichiurii, multe dintre femei pun nu un asa mare accent pe calitatea acestora. De la forfecuta la pila si unghiera, seturile de acest gen pot fi destul de diverse in componenta. In orice caz, se recomanda achizitia lor separat, pastrand regula calitatii materialelor din care sunt facute astfel de ustensile.

O recomandare este unghiera din inox de la Seki, realizata din otel seki. Tipologia acestora este diversa si aduce astfel la indemana si stilul acelor unghiere pentru unghii incarnate. Pentru manichiura la seki.ro se vor gasi optiuni de unghiere si cu pila inclusa. In orice caz, acestea sunt de calitate recunoscuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Etichete: ,