Kalachi

Kazakhstanul se poate lauda cu un lucru pentru ca il face foarte faimos – ok,  mai mult un fel de plaga a omenirii, decat ceva cu care sa te mandresti, sincer. Nu, nu vorbesc despre oameni care sa-l imite sau sa semene cu Borat; ma refer la o epidemie misterioasa care se pare ca provoaca ameteli, pierderi de memorie, halucinatii si, cel mai ciudat, accese neasteptate de narcolepsie.

In ultimii cativa ani, sute de locuitori ai localitatii Kalachi au declarat ca au devenit inconstienti, brusc, aleatoriu si neprevazut. Problema a devenit atat de mare incat Kazakhstanul i-a evacuat pe locuitori de acolo. Ipoteza principala sustine ca rezidentii din Kalachi sufera de efectele otravirii cu radiatii, din moment ce orasul se afla foarte aproape de o mina de uraniu care adera reglementarilor stricte pe care le-ai astepta de la Kazakshtan. Insa, teoria nu este considerata complet, nu putin datorita faptului ca un oras din zona – chiar si mai apropiat de mina – nu a raportat niciun fel de astfel de cazuri de super – somn.

De asemenea, toate testele de sange au iesit normale, lucru care ii face pe unii sa creada ca ar putea sa fie vorba de un clasic caz de isterie – adica, sa zicem, din cauza reputatiei orasului, oricine care adoarme la serviciu probabil ca va da vina pe boala misterioasa care provoaca somnul, decat sa spuna ca a stat toata noaptea jucand „Skyrim”.

Aceasta boala misterioasa a aparut acum cativa ani, iar localnicii declara acum ca se tem ca nu cumva sa fie otraviti pentru a-i forta sa se mute, aici urmand sa se construiasca o mina de aur. Tinand cont de cum opereaza liderii statelor din zona, nu  m-ar mira.

Un fotograf – jurnalist a petrecut o noapte in faimosa localitate rurala si a aflat despre cum copiii si-au vazut mamele cu ochi in plus pe frunte, in timp ce pensionari linistiti si civilizati le faceau „panarame” si „prostituate” pe asistente. In acelasi timp, barbatii simt impulsuri sexuale foarte puternice dupa ce se trezesc din somnul sora cu moartea.

In prezent, doar 381 de oameni mai locuiesc acolo, din totalul de 6.000 care se gaseau acolo inainte.