Asia este un continent minunat, cu traditii originale, costumatii interesante si … lucruri de care ar trebui sa-ti fie frica. Cat de frica si de ce? Iata cateva exemple:

  • parc de distractii abandonatTakakonuma Greenland Park din Japonia a fost deschis in Hobara in 1973 dar a fost inchis abrupt doi ani mai tarziu. Unii spun ca din cauza numarului mic de bilete vandute, dar altii sunt de parere ca parcul a trebuit inchis in urma unor morti accidentale ce au avut loc pe teritoriul sau. Nu putem sa stim cu siguranta pentru ca informatiile oficiale legate de Takakonuma au disparut. Parcul a fost redeschis in 1986 si a ramas deschis timp de 13 ani, cand a fost inchis din nou – de aceasta data, pentru totdeauna. Ceata care se aseaza des nu face decat ca parcul de distractii sa arate si mai mult ca decorul unui episod din „Scooby Doo”, ceea ce (desi sunt fan al desenului) nu ma face sa vreau sa-l vizitez si sa traiesc o experienta similara ca personajele in viata reala.
  • Matsuo Kouzan era cea mai mare mina de sulfur din Orientul Indepartat, in aceasta zona locuind candva 15.000 de oameni, insa a fost inchisa in 1972. Astazi, tot ce a ramas sunt complexele de apartamente, astazi abandonate. Insa asta nu este cel mai infiorator lucru – cladirile nici nu pot fi vazute prea bine, din cauza cetei care invaluie toata zona adesea.
  • In satul Jatinga din India, din motive neexplicabile, in septembrie si octombrie o multime de pasari mor aici … trandindu-se in pamant. Cel mai bizar este insa cat de precis este totul: „sinuciderile” au loc mereu in aceleasi luni si chiar intre aceleasi ore: 19 si 22 si doar pe o anumita fasie de pamant. Acest proces are loc de cel putin 100 de ani. Pana acum 44 de specii de pasari migratoare au luat parte la fenomen. Unii oameni de stiinta au considerat luminile satului ca fiind cauza, ceea ce ar avea sens daca … nu ar mai exista sate luminate nicaieri in lume.
  • Aokigahara este o padure la baza muntelui Fugi in Japonia (evident) care face ca padurea din  „Proiectul Blair Witch” sa para padurea din „Winnie Pooh”. Ceea ce reprezinta cascada Niagara pentru americanii dornici sa se casatoreasca, padurea Aokigahara reprezinta pentru japonezii dornici sa se … sinucida. De cate sinucideri e nevoie pentru a capata aceasta reputatie? 10? 50? Mai mult de 500 de oameni si-au luat viata aici incepand cu 1950. Se pare ca moda a inceput dupa publicarea romanului „Marea neagra de copaci” a autorului Seicho Matsumoto, in care doua dintre personaje se sinucid acolo. Printre cadavre se afla semne pe care scrie „Viata este pretioasa! Mai gandeste-te!” sau „Gandeste-te la familia ta!”. Doar in 2002 au fost gasite 78 de cadavre.