produse-de-ingrijire Contrar a ceea ce ai crede ca trebuie sa existe in trusa ta pentru vacanta se pare ca specialistii schimba regulile. Asa se face ca in urma unor studii a iesit la iveala ca din incercarea de a avea grija de tine din toate punctele de vedere gresesti si vei suporta consecinte pe termen lung.

Cu siguranta ca ti-ai dori sa eviti anumite produse de ingrijire:

  1. Produse cu parabeni. Deja s-a tras un semnal de alarma fata de produsele cu un continut de parabeni. Desi acestia sunt intentionati de a prelungi termenul de valabilitate a cremelor si produselor de orice fel si sa previna inmultirea bacteriilor se pare ca in egala masura parabenii sunt cei care pot provoca dezechilibre hormonale. Acestia sunt cei care pot duce la complexitatea unui caz si chiar si sa duca la anumite forme de cancer. Este cert ca parabenii nu fac un bine pielii si decat sa dai bani pe produse de acest fel mai bine te bazezi pe diverse produse din bucatarie.
  2. Exfolierea pielii cu produse speciale. Din nou vorbim de substante chimice care dauneaza organismului. De data aceasta acele particule din produsele destinate gomajului nu se dizolva atat de usor si ajung in cele din urma sa polueze peste masura. In loc de astfel de produse care se intelege ca sunt necesare poti apela la sarea de mare si nu numai caci si zaharul este benefic sau chiar zatul de cafea, bicarbonatul de ce nu. Si toate acestea sunt naturale, deci fara compromis.
  3. Produsele de curatat, antibacteriene. Stii cum se spune, cu cat te straduiesti mai tare cu atat ridici stafeta mai mult. Cu alte cuvinte daca vei folosi produse antibacteriene care sa actioneze puternic in timp bacteriile devin rezistente si mai cu seama daca folosesti produse ce contin triclosan, substanta ce mareste rezistenta bacteriilor.