rca ieftin

Daca te afli in cautare de o asigurare auto pentru masina ta noua proaspat cumparata, se poate sa te intrebi cam ce inseamna exact o asigurare auto de tip rca ieftin si atotcuprinzator si mai ales de ce ai avea nevoie de asa ceva pentru protejarea masinii tale. Raspunsul este bazat pe situatia fiecaruia in parte.

Ce este un rca auto atotcuprinzator?

Asigurarile auto de tip autocuprinzator sunt acele tipuri de rca ieftin care acopera situatiile in care masina ta este deteriorata din cauza unor evenimente diferite fata de coliziunile auto. Masina ta este asigurata de un asemenea tip de rca auto in situatii cum ar fi si urmatoarele:

  • Parbrize fisurate si sparte
  • Jaf auto
  • Vandalism auto
  • Daune cauzate de animale
  • Daune cauzate de obiecte cazatoare sau de arbori
  • Daune cauzate de vreme ca si grindina
  • Daune cauzate de inundatii
  • Daune cauzate de incendii

Motive pentru incheierea unei polite de tip rca ieftin si atotcuprinzator

La fel ca si in cazul altor tipuri de asigurari auto, motivul pentru care ar trebui sa achizitionezi polite de asigurare auto cuprinzatoare este de a compensa costurile reparatiilor. De exemplu, te poate costa foarte mult sa inlocuiesti un airbag furat. O piatra ricosata de pe drum in parbrizul tau ar putea sa-l deterioreze sau sa-l sparga foarte simplu si rapid, rezultand in nevoia inlocuirii acestuia.

Cu ajutorul unei asigurari auto cuprinzatoare  drept parte din polita de asigurare a masinii tale, cheltuielile din buzunarul propriu pentru o reparatie ar putea fi doar o parte din acoperirile deductibile din cadrul asigurarii auto. Asadar, de exemplu, daca un arbore cade peste cupola masinii tale, costurile de reparatie te-ar ajunge foarte mult. Insa, cu o suma deductibila, banii scosi din buzunarul tau vor fi mult mai putini, fata de lipsa unei acoperire auto cuprinzatoare.

Cine ar trebui sa achizitioneze asa ceva?

O asemenea acoperire auto este deseori vazuta drept o asigurare optionala. Unii soferi decid sa renunte la o asemenea polita de asigurare pentru a-si mai scadea costurile de plata a facturilor. Insa, ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte sa refuzam o asemenea oferta minunata. Costurile reparatiilor si a vandalismelor pot creste foarte mult, asadar este mai bine sa ai la indemana incheiata o asemenea asigurare cuprinzatoare.