nullPentru cei care isi incearca o prima experienta cand vine vorba de calatoria cu avionul este de la sine inteles ca teama, frica de inaltime si de tot ce este nou sa intervina. Insa in orice caz o calatorie cu avionul nu te scuteste de senzatii de orice fel. Poate ca mai bine este sa te informezi ca la carte si asta inseamna sa stii la ce sa te astepti, sa eviti teama de nou asadar in acest sens descopera ca:

  1. Mastile de oxigen sunt utile numai 15 minute. Insa in cazul in care avionul pierde altitudine brusca in 15 minute pilotul are timp sa aduca avionul la o linie la care se poate respira normal si nu mai ai nevoie de masca.
  2. Stiai ca exista manere la usa avionului si sunt speciale pentru insotitorii de zbor? Acestia sunt instruiti sa faca evacuarea de urgenta daca este cazul si un functie de situatie ar putea fi vorba de un topagan. Insa in timpul in care insotitorii de zbor ii indeamna pe calatori sa coboare ar putea sa le faca un avant de asa natura cat sa ii faca pe ei insisi sa cada. Din fericire exista acele manevre de care sa se sustina in astfel de situatii.
  3. Ar trebui sa verifici existenta vestei de salvare. In mod normal aceasta ar trebui sa fie sub scaun insa se intampla adesea si din nefericire ca unii pasageri sa considere acest detaliu o amintire si sa prefere sa isi insuseasca vesta. Asa ca se recomanda ca la urcarea in avion sa se verifice existenta acesteia.
  4. Pilotii dorm adesea in timpul zborului. Se pare ca jumatate din cei chestionati fac asta si prefera sa lase totul pe pilot automat. Si se intampla la fel de des ca cei doi sa doarma nu doar unul. Cu toate acestea zborul cu avionul ramane cea mai sigura maniera de transport.