calatorie de afaceri

Te pregatesti pentru o calatorie in interes de serviciu? Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont. Imagineaza-ti ca primesti la prima ora dimineata un telefon din partea sefului, care iti spune ca trebuie sa pleci urgent intr-o deplasare. Esti luat pe neasteptate, dar nu poti face nimic, trebuie sa mergi, pentru ca de tine depinde. Chiar daca nu esti pregatit exact in acel moment, o calatorie planificata avand avantajul de a-ti acorda timp pentru cantarirea tuturor aspectelor, sunt cateva lucruri pe care nu trebuie sa le uiti in momentul cand faci o deplasare in interes de afaceri. Chiar daca suna prea simplu, trebuie doar sa iei cu tine lucrurile necesare si sa pleci. Nu te grabi insa, sa nu uiti ceva foarte important.

Prima data fa-ti o lista. Trece acolo toate lucrurile de care ai nevoie: pixuri, agende, proiectul la care ai lucrat si trebuie sa il prezinti – daca e cazul, obiecte personale, haine, telefon, laptop, bani de rezerva, documente, pastile si lista poate continua. Te va ajuta foarte mult aceasta lista de prioritati, nu vei mai pierde timp incercand sa iti amintesti toate lucrurile de care ai nevoie.

Odata intocmita importanta lista, sunt unele lucruri pe care le poti pregati dinainte, sa le ai la indemana, gata impachetate, in eventualitatea in care vei fi luat pe nepregatite. Toate cele necesare ce pot fi pregatite dinainte le poti lasa intr-o geanta de calatorie, organizate si compartimentate, vei economisi timpul astfel si nu vei intarzia la intalnirea importanta.

Este bine sa ai si o rezerva, pentru ca nu poti sti niciodata in ce situatie vei fi pus. Impacheteaza haine de rezerva, obiecte de ingrijire personala, fotocopii dupa unele documente, bani de rezerva, incaltaminte de rezerva, iti vor fi foarte utile si pregatirea lor te va scuti de stres.

Fii atent, e posibil sa ajungi sa vizitezi un loc nou, trebuie sa te asiguri ca ai toate cele necesare pentru noua destinatie. Daca trebuie sa iti faci rezervarile pe cont propriu, alege ofertele cele mai rentabile. Planificarea cazarii si a transportului trebuie gandita dinainte pentru a evita eventualele probleme. Pentru a nu te rataci asigura-te ca stii cum sa ajungi la destinatie, eventual ia cu tine o harta sau un GPS, mai ales daca deplasarea se face intr-o tara straina.

Daca ai tinut cont de toate aceste aspecte, ai pregatit tot si planul este bine gandit, nu putem sa iti dorim decat calatorie placuta si fructuoasa (este o deplasare in interes de serviciu la urma urmei).