De ce avem nevoie de relaxare? De ce ne trebuie excursii, vacante, plimbari, iesiri de weekend, de ce toate astea cand putem sa muncim si sa castigam mai mult? Ei bine, cam asa suna viziunea unui avar care nu intelege rostul vietii. Ei bine insa, lucrurile stau cu totul altfel. Din contra, avem nevoie multa de relaxare, ne trebuie excursii si vacante, trebuie sa iesim la plimbari si sa ne folosim de weekend-uri pentru iesiri frumoase.

De ce insa toate astea?

Ei bine, inca din vechime omenirea a fost innebunita sa descopere, sa afle mai multe despre lumea in care traieste. Inca de acum mii de ani oamenii au facut ce au stiut mai bine pentru a evolua si inevitabil, din aceasta evolutie a facut foarte mult parte si relaxarea, iesirile, descoperirile etc.

Avem nevoie de toate acestea nu pentru ca asa spun eu ci pentru ca asa functionam. Din pacate pentru unii si din fericire pentru altii, nu suntem masini care sa putem lucra fara incetare. Nu puterm doar sa mancam si sa dormim ca a doua zi sa fim pregatiti din nou pentru o noua zi de munca. Acest lucru e o utopie si pana la urma, care ar mai fi rostul muncii?

Muncim, pe bani mai multi sau mai putini insa acesta este un lucru relativ. Ce nu-i relativ insa e faptul ca avem nevoie de momente de relaxare pentru a o putea lua la un moment dat de la capat. Mai mult decat atat, muncim tocmai pentru asta, pentru o viata mai buna si mai frumoasa si banii care ii ai dar ii tii, nu ajuta deloc la sustinerea acestei idei. Banii sunt doar mijlocul prin care ne facem viata mai frumoasa si din toata aceasta ecuatie nu trebuie excluse concediile, petrecerile, distractiile, iesirile, descoperirea lumii in care traim. Altfel, ar fi ca si cum nu am trai.