turisti

Fiecare turist isi alege o destinatie unde sa se relaxeze, unde sa aiba ce vizita, unde sa scape de rutina zilnica si de stres, dorindu-si o vacanta perfecta. Exista destinatii care pot oferi relaxare si evadare, insa nu sunt atat de vizitate si apreciate datorita unor bariere naturale, de ordin financiar sau de alta natura. Astfel s-a facut un clasament al tarilor ce au inregistrat cel mai mic numar de turisti de catre Organizatia Mondiala a Turismului. Aceste destinatii prezentate in continuare se pare ca nu au fost considerate atractive pentru turisti, drept urmare si numarul mic de vizitatori la nivelul anului 2013.

Palau – aproximativ 105.000 turisti in 2013
Arhipelag raspandit peste 250 de insule din Pacificul de vest, avand putin peste 21.000 locuitori, abundent in vietati exotice, locuri calme, recife de corali, pesti tropicali, pesteri, epave si multe vietati marine. Probabil ca pozitionarea geografica este explicatia, pentru a ajunge acolo fiind necesare zboruri cu multe escale.

Republica Moldova a fost inclusa si ea in acest clasament, avand un numar de aproximativ 96.000 vizitatori anul trecut. Aceasta tara are un farmec aparte, necunoscand o evolutie prea mare dupa ce si-a obtinut independenta fata de Uniunea Sovietica. Instabilitatea sociala si financiara au facut ca eforturile de a atrage turisti sa esueze.

Timorul de Est, avand in jur de 78.000 vizitatori, este o alta tara cu privelisti si peisaje ce merita vazute, insa trecutul politic agitat i-a fost in detrimentul atragerii turistilor.

Dominica – a nu se confunda cu Republica Dominicana – este situata in Antilele Mici. Este un adevarat paradis tropical, plin de liniste si foarte indicata pentru iubitorii de scufundari, drumetii montane si altele. Din pacate, chiar daca turismul joaca aici un rol important, inaccesibilitatea impiedica atragerea mai multor turisti.

Adevarate oaze de relaxare se pot gasi si in Sfantul Vicentiu si Grenadine sau Anguilla, ce au la nivelul anului 2013 un numar de aproximativ 70.000 turisti.

Liechtenstein – desi o tara mica, este si una bogata, atat ca venit pe cap de locuitor cat si pentru petrecerea timpului in natura, oferind peisaje mirifice si sate pitoresti unde se pot face drumetii, ciclism sau sporturi de iarna in sezon. A avut la nivelul anului 2013 aproximativ 60.000 turisti.

Ultimele trei destinatii nu prea cautate de turisti, avand la nivelul anului 2013 vizitatori in numar de aproximativ 6.000, sunt Niue, Montserrat si Kiribati. Insula Niue este populata de aproape 1400 oameni, majoritatea plecand de acolo datorita izolarii. Montserrat a fost afectata de-a lungul timpului de dezastre naturale – un uragan in 1989 si o eruptie vulcanica in 1995. Kiribati este o insula unde localnicii inca traiesc cum o faceau pe vremuri, din pescuit, ajutati de nucile de cocos si arborele de paine. Aceasta insula poate fi considerata de-a dreptul „la capatul lumii” pentru ca cea mai apropiata zona locuita este la 5 ore distanta.