Podele care scartaie, usi care se deschid singure si sunete ciudate. O fi ceva acolo? Poate ca a fost vantul. Insa, panica incepe sa creasca din ce in ce mai mult cand vezi ca exista si o umbra, care continua sa vina spre tine.

Ai vizitat vreodata un castel sau o vila veche unde ai simtit fiori pe sira spinarii? Poate ca o fi de vina design-ul gotic si invechit cel care te face sa gandesti ca o locuinta ar putea fi bantuita. Sau poate ca exista povesti tragice care au avut loc in cadrul acestor pereti. Exista castele care, desi au fost renovate, si-au lasat amprenta in istorie, fiind destinatii perfecte pentru iubitorii de supranatural.

Iata care sunt cele mai bantuie castele

  1. Castelul Predjama din Solvenia- construit in buza unei pesteri in anul 1274, castelul Predjama reprezinta o fortareata puternica care a fost martora a mai multe batalii. Folosit atat pentru scopuri pozitive cat si negative, castelul a fost distrus in urma unor asedii prelungite si a unui cutremur ce a avut loc in jurul secolelor XIV- XV. A fost reconstruit in 1567, descoperindu-se o multime de tuneluri si pasaje secrete care, se spune ca ar fi bantuite de fantomele soldatilor ce au murit in interiorul zidurilor.
  2. Castelul Moosham din Austria este un exemplu minunat de povesti cu fantome si arhitectura austriaca. Construit in secolul XII, Monnsham este cunoscut si sub numele de Castelul Vrajitoarelor, din cauza trecutului sau sinistru. Intre 1657-1687, mii de femei au fost judecate pentru vrajitorie, fiind condamnate la moarte. Acestea au fost torturate si executate prin decapitare in interiorul castelului. Se spune ca spiritele femeilor moarte inca mai bantuie holurile castelului.
  3. Castelul Chillingham din Anglia- un nume rece pentru un loc atat de sumbru. Numit a fi cel mai bantuit castel din Anglia, Castelul Chillingham a servit cu un singur scop, adica acela de a omori. John Sage a lucrat ca om de tortura vreme de trei ani de zile in pivnitele acestui castel, torturand peste 50 de scotieni in fiecare saptamana. Noaptea, John Sage inca mai poate fi auzit pe coridoarele castelului.