caine de paza

Se spune despre caine ca este cel mai bun prieten al omului. Calitati precum loialitatea si protejarea teritoriului fac din caini animale potrivite pentru paza. In continuare enumeram cateva rase potrivite in acest sens, impreuna cu caracteristicile lor.

Ciobanescul caucazian – renumit caine de paza, gasit preponderent in tari precum Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Turcia, Afganistan si Rusia. Greutatea cainilor din aceasta rasa este de obicei intre 46-82 kg, dar sunt si eemplare care depasesc chiar 100 kg. Inaltimea medie se situeaza intre 74-88 cm. Aceasta rasa se adapteaza rapid la diferite climate. Foarte agili, sunt foarte protectivi cu propriul teritoriu.

Mastiful argentinian – cu blana alba si constitutie robusta. Isi apara fara frica teritoriul. Necesita dresaj si socializare, pentru ca se dovedeste a fi foarte protectiv si feroce. Ajunge la o inaltime in jur de 60 cm.

Ciobanescul german – exemplarele din aceasta rasa ajung la o inaltime de 55-63 cm si o greutate de 22-40 kg. Foarte bun protector al proprietarului si familiei sale, este un caine inteligent si socializeaza foarte bine cu copiii.

Doberman Pinscher – rasa caracterizata de inteligenta, loialitate si natura alerta, ce ii face excelenti pentru paza. Cu un dresaj potrivit, poate alunga intrusii chiar fara a-i rani. Dobermanii ajung la inaltimi de 66-72 cm si greutati intre 34 si 45 kg.

Rottweiler – originar din Germania de sud-vest, oraselul Rottweil. Dresajul potrivit transforma un rottweiler feroce si periculos intr-un caine de incredere si responsabil, prin canalizarea eficienta a energiei de care da dovada.

Cane Corso – originar din Italia de sud, este recunoscut pentru constitutia sa robusta. Era folosit in principal pentru vanatoare. Inaltimea de 60-68 cm si greutatea intre 40-50 kg alaturi de un temperament stabil si protector fac din aceasta rasa una excelenta pentru paza. Reactioneaza imediat ce simte o potentiala amenintare, este foarte sociabil cu oamenii, dar mai putin sociabil cu alti caini.