transilvania-toamna

Toamna este unul din cele mai frumoase anotimpuri: nici prea cald si nici prea frig, iar peisajele descrise sunt absolut uimitoare datorita combinatiei de culori, de la verdele proaspat al verii pana la rosul frunzelor care s-au uscat. Ei bine, exista locuri in lume unde toamna devine si mai frumoasa, iar potrivit National Geografic, acestea sunt cele mai uimitoare.

De unde se vede toamna cel mai bine?

Sonoma County, California- cu frunze atat in copaci cat si in vita de vie, culorile de toamna ale frunzelor sunt de doua ori mai intense in acest loc. Un traseu prin regiunea Sonoma este captusit de copertine naturale multicolore de stejar si artar, iar nuantele de foc ale Soarelui sunt asociate cu recoltele bogate.

Holmes County, Ohio- In centrul Ohio Amish County, frunzele de artar si de stejar atarna pe drumurile inguste care serpuiesc prin campurile ondulate de porumb. Turistii se pot delecta sub ramurile de copaci colorate in rosu si galben si pot opri la standurile agricole de la marginea drumului.

Bavaria, Germania- Sudul Germaniei este descris de paduri alpine care dau o nuanta colorata in muntii „prafuiti” de zapada. O zona foarte aglomerata pe timpul verii, dar foarte accesibila pe timp de toamna, unde turistii se pot delecta cu aerul tomnatic proaspat.

Transilvania, Romania- Aerul de toamna pare a „sparge” vraja lui Dracula din Transilvania, un loc cufudat in legende si imagini descrise de castele medievale batute de lumina Lunii. Un drum pe Transfagarasan de 90 de kilometri ofera turistilor si localnicilor ocazia sa vada cele mai spectaculoase privelisti de toamna cu frunze colorate care mai de care.

Moscova, Rusia- cel mai scump oras al lumii, Moscova sfideaza stereotipul potrivit caruia pare a fi o metropola gri si prafuita caracteristica perioadei comuniste. Astfel, aceasta metropola se transforma pe timpul acestui sezon iar parcurile din centrul orasului picteaza zona in nuante de toamna uimitoare. Incearca sa vizitezi palatele albe si albastre dar si bisericile cu cupole in forma de ceapa care rasar din paduri. De asemenea, nu uita sa vizitezi si livezile de meri care sunt absolut spectaculoase in aceasta perioada a anului.