Transilvania este casa unora din cele mai bine conservate orase medievale din care cel mai notabil, Brasovul cu arhitectura saxona si ruine. Sibiul este marcant prin stradutele inguste si casele colorate iar Sighisoara, adorat pentru pasajele secrete si turnul cu ceas din secolul al 14-lea. Magazinele mici ofera antichitati si produse lucrate manual, de artisti si artizani locali.
Vizitatorii Transilvaniei vor avea de vazut castele uimitoare cum ar fi castelul Bran, de langa Brasov. Are o structura in stil Gotic si este asociat de multe ori cu palatul lui Vlad Tepes din secolul al 15-lea, inspiratie pentru romanul Dracula scris de Bram Stoker.
In apropiere de Brasov si de Bran se gasesc biserici fortificata ca Harman cu turnurile saxone din secolul 13 si Prejmer, ce mai fortificata biserica din Sud-Estul Europei. Castelul Corvinesti din secolul 15, cel mai frumos din Transilvania, are o sala imensa „a Cavalerilor” si poate fi folosita pentru petreceri iar turnurile aduc aminte de timpurile medievale.
Mostenirea multi-etica a Transilvaniei (incluzand Germania si Ungaria) este exprimata complex in costume folk, arhitectura, gastronomie, muzica si festivale.
Traditiile vechi de secole inca traiesc in inima satelor mici din Transilvania. Aici, oamenii inca au ocupatii vechi ca pastoritul, fieraria etc.
Muntii Apuseni din vestul Carpatilor reprezinta un peisaj uluitor alaturi de o tenta de mister. Aici vei gasi legende stravechi ale spiritelor muntilor, specii rare de vietati alaturi de 4000 de pesteri din care marea majoritate explorabile. Glaciarul Scarisoara, un monument natinal, gazduieste al doilea glaciar de sub pamant, ca marime, de pe intreg continentul.
De explorat in Transilvania:
– unele din cel mai bine conservate orase medievale din Europa: Brasov, Sibiu, Sighisoara
– Castelul Bran( cunoscut si sub numele de Castelul Dracula) construit in 1377
– Fortareata Rasnov
– Palatul Bruckental (muzeu de arta din Sibiu)
– Fortareata Daca Sarmisegetuza
– Tara Motilor
– Muntii Apuseni