Grup de barbati cu femeie

Am observat un numar ridicat de stiri despre atacuri sexuale in ultimii ani asupra femeilor turisti, de la o elvetianca violata in grup in India pana la o studenta americanca violata intr-o dubita in Rio de Janeiro. Asta nu inseamna ca femeile nu ar trebui sa vitizeze locuri straine sau ca nicio zona din tara respectiva nu este sigura, dar femeile care calatoresc in aceste zone ar trebui sa o faca cu o atentie mai sporita.

India

De la Taj Mahal pana la croazierele de pe rauri, industria turistica a Indiei genereaza in jur de 17.7 miliarde de dolari pe ani, insa violul in grup a unei turiste elvetiene si aruncarea de la fereastra a unei britanice de frica sa nu fie violata au dus la scaderea numarului de turisti cu 35% intre lunile decembrie si aprilie. Drepturile Omului au declarat ca semnalizarile violentei contra femeilor sunt in crestere si ca guvernul inca nu a investigat si urmarit in justitie cum ar trebui cazurile de abuz.”

Brazilia

Rio de Janeiro este considerata cea mai populara atractie turistica din emisfera sudica, dar femeile ar trebui sa aiba grija mare in aceasta zona. Cei tri violatori ai turistei americance intr-o dubita, in timp ce iubitul ei de origine franceza a fost legat cu catuse au fost prinsi, insa Brazilia este cunoscuta pentru cultura sa machismo, avand o istorie pentru violenta pe baza de sex. Aceasta tara va gazdui Jocurile Olimpice in 2016.

Turcia

Turistii calatoresc in Turcia pentru a vedea siturile istorice din Istanbul sau pentru a vizita superbele lor plaje, insa violenta contra femeilor este o problema majora in Turcia. Departamentul de Stat a declarat ca ambasadele si consulatele au primit numeroase rapoarte de infractiuni contra femeilor, adesea implicand femei care au fost drogate si apoi violate. Politia are si o reputatie proasta in a ajuta femeile care au cerut protectia impotriva atacatorilor.