turism-macabru

Locuri ale suferintei chiar exista. In timp ce exista eforturi de neimaginat pentru ca astfel de locuri sa continue sa existe chiar si dupa o serie de crime, dezastre antropice, oamenii devin din ce in ce mai interesati de astfel de subiecte. Vizitarea Colosseum-ului Roman unde au luptat si au murit gladiatori, Cernobil sau alte locuri incarcate de energie negativa nu par a fi atat de macabre la o prima citire. Dar, cum ar fi daca ai putea sa vizitezi astfel de locuri unde au avut loc crime oribile? Adesea, oamenii sunt atrasi de astfel de locuri, asa ca vor gasi o solutie de a intra si de a vizita astfel de locuri tragice. Iata care sunt cele mai neobisnuite locuri de turism, care ar putea intra cu usurinta in categoria „turismului negru”.

Turism intunecat

Pripyat, Ucraina- daca te-ai intrebat vreodata cum ar arata o imagine post-apocaliptica, Pripyat este cel mai bun exemplu in acest sens. Inainte de explozia de la Cernobil, numarul populatiei din acest oras atingea cifra de 50.0000 de locuitori, insa dupa dezastrul nuclear au murit o multime de oameni si multi altii au fost evacuati. Pripyat nu a fost evacuat chiar imediat dupa explozie, asa ca oamenii au inceput sa experimenteze simptome grave. In prezent, se organizeaza vizite turistice in acest loc lovit de dezastru. De asemenea, este important ca turistii sa stie ca orice lucru luat de aici este ilegal, din cauza radiatiilor inca existente, iar odata ca turistii parasesc zona, acestia sunt verificati pentru a se afla nivelul de radiatii.

Pompeii- una din cele mai populare destinatii turistice din Italia este orasul in care au murit mai bine de 20.000 de oameni. Orasul antic Pompeii este localizat in apropiere de Napoli. In anul 79 d. Hr., Vezuviul a erupt, ingroptand de vii toti locuitorii orasului, lasandu-i „odihniti” vreme de mai multe secole. Pentru mai bine de 250 de ani, Pompeii este o destinatie turistica extrem de populara, existand milioane de oameni care viziteaza acest loc in fiecare an.

Muzeul Mortii din Los Angeles- pentru cei care isi doresc sa devina „intimi” cu criminalii in serie, acest muzeu ofera un ghid turistic care include cea mai mare colectie de arme utilizate de criminalii in serie, din toata lumea. Aici se pot gasi replici ai mastilor de moarte, fotografii de la locul crimelor si instrumente de autopsie sau alte lucruri asociate cu moartea.