turism arhitectural

Termenul se refera la calatorirea catre destinatii diverse pentru a vizita monumentele si arhitectura specifica fiecarui loc. Majoritatea mergem in vacante pentru relaxare, pentru peisaje, poate pentru cumparaturi, in principal pentru a petrece timpul intr-un mod placut. Majoritatea acestor destinatii ofera turistilor ocazia de a vizita monumente si capodopere arhitectonice incarcate de cultura si istorie. Cand o vacanta sau o excursie este organizata doar in acest scop, termenul cel mai potrivit este turism arhitectural. Cateva destinatii foarte bogate in monumente si arhitectura, ce pot fi alegerea perfecta pentru turismul arhitectural, sunt enumerate in continuare.

China – o tara ce prezinta o arhitectura impresionanta, comparativ cu toate celelalte locuri ale lumii. Arhitectura chineza, ramasa de pe timpul dinastiilor, a cunoscut si o evolutie, fiind insa la fel de cunoscuta in intreaga lume. Oricine stie de Marele Zid Chinezesc sau de pagode. In momentul de fata in China pot fi gasite adevarate minuni arhitectonice, atat antice cat si moderne.

Egipt. Orice mentiune a acestui stat aduce in minte imaginea piramidelor. Egiptul este o tara ce a fost tot timpul invaluita in mister, iar arhitectura sa atrage an de an tot mai multi turisti. Influentata pe alocuri si de arhitectura islamica, arhitectura egipteana detine structuri magnifice, dintre care unele au chiar milioane de ani vechime.

In Franta, una din cele mai mari atractii arhitecturale o reprezinta Capela Saint Michel d’Aiguilhe. Aceasta capela este situata in varful unei stanci si trebuiesc urcate 268 trepte pentru a ajunge la ea. Pe langa aceasta ar mai exista ca atractie turistica si Capela Mont St. Michel, situata pe coasta Normandiei, si sa nu uitam de arhitectura moderna, precum Turnul Eiffel, Piramida de la Luvru, Hermitage Plaza si altele.

Acestea au fost doar cateva destinatii potrivite pentru turism arhitectural, acesta castiga treptat din ce in ce mai multa popularitate, deoarece reprezinta modalitatea cea mai buna de a cunoaste cultura unei tari sau a unui oras, prin monumentele si cladirile pe care le au.