Am vorbit in articolul trecut mai multe despre turismul in Romania cat mai ales despre motivele pentru care romanii nu isi viziteaza tara si bineinteles, imens de multele motive pentru care ar trebui sa o faca. Daca luam doar marile obiective turistice din tara noastra, tot vom gasi cativa care nici macar pe acestea nu le-au vizitat.

Manastiri

Manastirile sunt poate printre cele mai cautate obiective de turistii straini. Din pacate, sunt romani care au vizitat mai putine manastiri in tara lor de cat au facut-o strainii. In Moldova si Bucovina, avem nu mai putin de 40 de manastiri ridicate de insusi Stefan Cel Mare, dupa fiecare batalie castigata. Albastrul de Voronet e celebru, neputand fi inca reprodus pe cale naturala. Strainii au vrut sa cumpere manastirea cu totul, oferind putin peste 2 milioane de euro. Slava domnului ca asa ceva nu s-a intamplat!

In Banat si Maramures, avem manastirile si bisericile din lemn, alte marturii ale credintei neamului nostru. Cate din ele le-ati vizitat?

Castele

Si in aceasta categorie avem cateva obiective interesante. Poate unul din cele mai cautate este asa zis-ul Castel al lui Dracula. Strainii vin aici mai ales pentru istorisirile cartii lui Bram Stocker, autor al cartii Dracula. Pacat insa ca un strain care avea prea putina informatie a fost cel care a extins marele mit al lui Dracula.

Nu acesta este insa singurul castel pe care il intalnim pe meleagurile romanesti. Mai avem catelul Bran, castelul Peles si alte cateva cetati cum ar fi Sarmisegetuza, vechea cetate a dacilor, Cetatea Nemtului si Cetatea Sucevei unde Stefan cel Mare a locuit pentru foarte multa vreme.

Meleagurile romanesti ofera adevarata istorie insa din pacate, nu constientizam acest lucru. Lasam astfel strainii sa le viziteze iar noi mergem sa le vizitam… hotelurile si plajele.