Ma consultam la un moment dat cu o serie de prieteni in legatura cu locurile pe care trebuie categoric sa le vizitam vara aceasta. Parte din ei insa, au reusit cu succe sa ma dezamageasca. De ce? Cititi in continuare.

In general, cam toata lumea este scarbita de Romania si motivele, sunt mai mult de ordin indus. Ce vreau sa spun prin asta? Ei bine, societatea ne invata ca suntem o tara de hoti, o tara ratata, o tara care nu are nici o sansa sa ajunga niciodata la nivelul altor tari. Din aceeasi categorie amintim si de faptul ca foarte des, noi insine ne consideram o tara de lumea a treia.

Sa vorbesc insa despre motivul pentru care m-au dezamagit ai mei dragi prieteni. Planul mare era sa mergem pentru cel putin o saptamana la munte. Suntem o gasca nebuna si cand mergem la munte, nu o facem doar pentru o drumetie si cateva seri la cort. De fapt, in mai tot timpul cataram. Da, suntem alpinisti sportivi, adica nu facem alpinism clasic ci escalada sportiva, pe stancile care au amenajarea corecta.

Sa nu credeti insa ca e ceva mai usor. Doar cautati pe Google „escalada sportiva” si veti vedea care sunt provocarile la care te supune un astfel de sport. Revenind la prietenii mei, o parte din eu m-au dezamagit prin faptul ca au preluat acest microb al „detestarii tarii”. Cativa dintre ei deja si-au facut booking pentru Grecia sau Bulgaria.

Totusi, inca raman tare pe pozitii si pot spune ca tara in care traim, inca are foarte multe de oferit. Din pacate insa, din cauza acestui microb raspandit suntem in situatia in care sunte. Suntem turist in toate colturile lumii insa pariez ca 80% din acestia, inca nu au fost turisti la propriu in tara lor. Eu calatoresc prin tara de 10 ani si inca sunt de parere ca nu am vazut mai nimic. Tu ce astepti?