1 mai muncitoresc

Maine e 1 Mai si cu o vreme foarte buna dinainte anuntata, foarte multi romani aleg sa petreaca intr-un weekend prelungit. Ce e cel mai comun la noi? Bineinteles, mici si bere. Mai mult ca sigur, toate locurile pentru gratare vor fi rezervate si cei care nu isi permit un weekend prelungit vor prefera sa petreaca astfel.

Un sondaj realizat de MEDNET Marketing Research Center arata ca aproape jumatate din persoanele intervievate care lucreaza in mediul privat, au liber atat pe 1 cat si pe 2 mai. Astfel, multi vor alege optiunea unui weekend prelungit sa a unui mini-concediu cum ii mai spunem.

Unde mergem de 1 Mai?

Pentru cei doritori de distractie, marea este poate cel mai bun loc. E stiut faptul ca de 1 Mai se organizeaza o multime de evenimente pe malul marii in diferite statiuni, insemnand deschiderea oficiala a sezonului. Prietenii mei au deja locuri rezervate la cea mai mare petrecere nocturna in aer liber, organizata pe plaja di Vama Veche.

Ziua va fi si ea plina cu o multime de evenimente si se asteapta o multime de persoane din toate colturile tarii. Bineinteles ca tinerii vor fi cea mai mare prezenta din peisajul litoralelor. Familistii vor prefera poate ceva mai linistit si iesirile la munte sunt o solutie pentru multi.

Si la munte vremea se anunta a fi foarte buna astfel ca e prilejul unor drumetii lungi pana in inima Carpatilor sau a Subcarpatilor romanesti. Daca esti cu un grup mai mare, avand in vedere ca doar jumatate din romani au liber in aceasta perioada, veti putea sa gasiti o cabana pentru a o inchiria in totalitate doar pentru voi.

La noi, treaba sta altfel. Nu primim liber le 1 Mai insa avem liber de vineri, pentru un weekend mai lung. Personal, ma bucur pentru ca dupa atata munca, momentan nu imi doresc decat odihna, odihna, odihna.