Suntem mereu prinsi in munca si cu greu reusim sa gasim cateva zile pentru noi. Mai mereu, zilele de concediu le pastram in totalitate pentru vara ca sa ne putem bucura de o saptamana-doua de relaxare. Pentru cei care pur si simplu nu pot sta in casa, vom oferi mai multe idei de iesiri de weekend. Astazi luam in vizor Orasul Suceava si imprejurimile si vedem ce se poate vizita in weekend.

Daca ajungeti in Suceava pentru un Weekend, prima sau ultima data trebuie sa vizitati Cetatea de Scaun. Prima data pentru a va deschide apetitul; ultima data pentru a pleca cu un gust placut.

Veti descoperi acolo incaperi care au servit unor scopuri diverse pe vremea voievozilor care au locuit-o. In momentul de fata, Cetatea de Scaun a Sucevei se reconditioneaza pentru a reda si mai bine maretia constructiei medievale.

Alaturi se afla Muzeul Satului Bucovinean asa ca puteti profita si sa platiti mai putin pentru a le vizita pe ambele. Astfel, adultii vor plati 8 lei de persoana iar in cazul grupurilor de copii, se va percepe 2 lei de persoana.

Puteti vizita si o serie de muzee cum ar fi Muzeul de Stinte ale Naturii, aflat in centrul Municipiului sau Muzeul Etnografic Hanul Domnesc unde veti gasi impletita istoria Moldovei cu cea a mestesugarilor vremii. Puteti de asemenea sa mergeti sa vizitati si Muzeul de istorie, ce dateaza inca de la inceputul secolului XX.

Una din bisericile impresionante pe care o puteti vizita este Biserica Sfantul Nicolae. Costruita de fiul lui Petru Musat, ea a fost reinnoita in 1611. Este unica prin altarul dreptunghiular boltit in semicilindru.

Ultimul obiectiv pe care consideram ca nu ar trebui sa-l ratati intr-o excursie de weekend in Suceava este Planetariul. Construit in 1982, in momentul de fata Planetariul este administrat la momentul actual de catedra de Geografie a Facultatii de Istorie si Geografie din Cadrul Universitatii Stefan cel Mare Suceava.