gradini-frumoase

Gradinile au reprezentat dintodeauna un loc de relaxare dar si o frumusete a naturii, unde oamenii pot sa se linisteasca si sa admire combinatia aspectele antropice si cele naturale. Insa, exista unele din cele mai frumoase gradini din lume de care nu ai auzit niciodata si pe care iti doresti sa le vizitezi. Iata care sunt cele mai frumoase gradini din lume.

Cele mai frumoase gradini

Kew Gardens, Londra- Aceasta gradina are 132 ha si a fost proiectata de catre printesa Augusta, mama a regelui George al III-lea, in anul 1759. Gradina in stil britanic este casa a unui numar impresionant de plante: peste 50.000 mai exact. De asemenea, aici se gasesc si o serie de cladiri faimoase cum ar fi Pagoda, Temperate House si Palm House.

Gradina Keukenhof, Olanda- O gradina extrem de populara in randul turistilor din cauza frumusetii unice pe timpul primaverii. Aceasta gura de rai colorata include 7 milioane de lalele, narcise si zambile. Turistii se pot bucura de frumusetea lor si se pot relaxa in restaurantele sau cafenelele din gradina. De asemenea, aici sunt permise tururi cu bicicleta sau cu barca.

Suan Nong Nooch, Thailanda- Deschisa pentru public in anii 1980, aceasta gradina este un mic paradis pentru turisti. Frumusetea gradinii exotice include o varietate foarte mare de plante si flori, turistii putand admira o varietate foarte mare de specii de orhidee, care sunt pur si simplu uimitoare.

Versailles, Franta- aceasta gradina a fost realizata de catre regele Frantei, Louis XVI in anul 1661. Proiectata de catre Andre le Notre, gradina este monument natural al UNESCO si primeste mai mult de sase milioane de vizite in fiecare an. Gradina se intinde pe 800 de hectare iar cea mai mare parte a design-ului sau este in stil francez.

Jardin Majorelle, Marrakech, Maroc- Eleganta acesti gradini este caracterizata de nuantele frumoase de albastru, ceea ce ii da un aspect oriental unic. Gradina a fost realizata de catre artistul frances Jacques Mahorelle in anii 1920, dar a devenit si mai cunoscuta din cauza adesigner-ului faimos Yves Saint Laurent.