Vara mai ales este un moment prielnic pentru vacante oriunde in lume. Si chiar daca in aceasta perioada nu iti doresti sa muncesti, sa gatesti si sa faci aceleasi lucruri de fiecare data cel putin de la sanatate nu poti sa iti acorzi o pauza. Asa ca tine cont spre exemplu cum iti organizezi frigiderul chiar si pe timp de vacanta- sunt lucruri care conteaza mai mult decat crezi.

  1. Nu amesteca mancarea preparata cu cea care urmeaza sa ajunga in acest stadiu. Cel mai elocvent caz este al carnii care se lasa la voia intamplarii. Tine cont de faptul ca pana dupa preparare astfel de produse inca au bacterii ce se distrug abia dupa efectul termic.
  2. Pana si coaja de oua poate fi infestata astfel ca ar trebui sa le spalam pana cand se consuma pentru a evita transferul in oul propriu zis pe care  il vei servi. Cat despre depozitarea lor in frigider partea de suport pe usa este cea mai proasta alegere si asta pentru ca usa se deschide de n ori timp in care sunt foarte multe fluctuatii de temperatura.
  3. Produsele de orice fel nu ar trebui puse in frigider cand inca sunt calde, fierbinti. Acest proces va creste caldura prin efectul de condensare.
  4. Pestele, sosurile si in general fructele de mare au nevoie de extra atentie cand vine vorba de pastrare astfel ca ideal ar fi sa se pastreze in locul cel mai racoros si cel mai rece al frigiderului.
  5. Orice inseamna mancare gatita ar trebui sa fie acoperita si pusa separat de alte alimente in frigider. In acest sens rafturile superioare sunt indicate pentru ca altfel se previne si imprastierea bacteriilor in tot frigiderul si spre alte alimente.

De asemenea tine cont de igienizarea frigiderului destul de des si asta insemnand aproximativ o data la 2 saptamani.