Suntem pe turistul.eu si odata cu apropierea verii, ar fi aproape impropriu sa nu vorbim despre toate oportunitatile turistice din aceasta perioada. Ei bine, ce facem vara asta, unde mergem, unde ne petrecem concediu? Sa fie munte sau sa fie mare? Sa fie la noi sau in alta tara? La aceste doua mari intrebari voi incerca sa raspund in randurile ce urmeaza. Bineinteles, argumentele mele vor fi de ordin obiectv asa incat trebuie sa mentionez ca nu trebuie sa fiti neaparat deacord cu mine.

Sa fie la munte sau sa fie la mare?

Ei bine, iata o intrebare la care eu personal mi-am raspuns deja in ultimele saptamani cred. Alaturi de prietenii cu care obisnuiesc sa imi petrec vacantele, la un pahar de vin, intr-o seara, am tras o concluzie oarecum trista pentru noi: cu servicii la birouri si cu un stil de viata ce tinde din ce in ce mai mult spre sedentarism, chiar daca tineri, am uitat sa ne mai distram si sa ne simtim bine asa cum o faceam alta data. Am realizat mai multe lucruri in urma unei discutii care s-a intins mult dupa miezul noptii si anume:

  • in primul rand, am mers prea mult timp la mare. sa tot fie 3 ani de cand marea a fost cam singura vacanta
  • in al doilea rand, am realizat ca la mare facem exact ce facem intr-un weekend calduros, oriunde: ne bucuram de soare, de apa (la piscina), iesim intr-o discoteca, nimic special
  • nu in ultimul rand, aproape ca ne e frica de o iesire cu cortul

Am decis astfel ca anul acesta este anul muntelui si exact acolo vom merge. Mai intai, vom iesi cel putin cateva zile cu cortul si ce incerc este sa facem asta fara tehnologie dupa noi (laptop, tableta, toate lasate acasa). In final, ne-am inscris deja la o tabara de o saptamana la alpinism sa ne mai dezmortim mainile si picioarele si sa ne mai aducem aminte despre ce inseamna adevarata adrenalina.