Orasul Suceava se numara printre cele mai vechi orase ale Romaniei, avand o istorie insemata la baza, fiind timp de doua veacuri capitala principatului Moldova. Municipiul Suceava este resedinta si cel mai mare centru urban al judetului cu acelasi nume care a fost declarat municipiu in anul 1968, si de atunci reprezinta principalul centru economic, social, politic si cultural al judetului. In componenta sa, se regasesc si alte municipii, de dimensiuni mai mici, precum Falticeni, Radauti, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Orasul se remarca prin numarul ridicat de lacasuri de cult ortodoxe, armenesti, romano-catolice sau evreiesti, iar aceste locasuri sunt dovada existentei unei diversitati etnice si multiculturalistice a asezarii.  De asemenea, in Suceava exista multe cladiri de tip monument istoric, majoritatea construite la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului al XX-lea. Acestora li se adauga statui si busturi, mozaicuri parietale si alte monumente, care reprezinta puncte de atractie.

De ce sa vizitezi Suceava? Pentru ca este un oras unic prin forma sa, pentru ca imbina toate formele de relief, pentru ca are o fauna si o vegetatie diversificata, pentru ca este impresionant prin maretia si structura sa. Printre obiectivele care pot fi vizitate in Suceava se numara:

1. biserici si manastiri, printre care: Manastirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava,  biserica armeneasca, biserica evanghelica, biserica romano-catolica, Manastirea Teodoreni, Manastirea Sfanta Treime, Manastirea Sucevita, Voronet , Manastirea Humor si alte obiective patriarhale;

2. cladiri considerate monumente istorice: Hanul Domnesc, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul de Istorie, Cladirea Directiei Silvice, Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu, Palatul Administrativ.

3. case memoriale: Casa memoriala „Simeon Florea Marian”, casa in care a locuit Ciprian Porumbescu.

4. statui si busturi ale marilor personalitati sucevene precum: Ciprian Porumbescu, Stefan Cel Mare, Costache Negri, Petru Rares, Mihai Eminescu, Ion Creanga.

5. un numar impresionant de gradinite, scoli generale, licee precum si universitatea „Stefan Cel Mare”, toate aflate in municipiul Suceava, cu insemnatate si valoare istorica pentru judet.

6. librarii: Alexandria, Carturesti si General Cart.

7. aeroportul Salcea.

8. Cetatea de Scaun a Sucevei.

114

9. un numar considerabil de restaurante selecte, pub-uri si cluburi pentru petrecerea timpului liber.

10. parcuri naturale, precum si o gradina zoologica Radauti.

11. institutii publice precum Inspectoratul Scolar, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul de Politie.

Constatand toate aceste obiective turistice, Suceava este unul dintre cele mai atractive orase din nordul tarii si promite sa fie in continuare un punct de atractie turistica, fiind si unul dintre cele mai dezvoltate orase din punct de vedere al numarului de vizitatori. Importanta, maretia orasului, precum si  diversitatea sa cu siguranta va vor incarca de energie si voie buna. Fii creativ! Viziteaza Suceava!