Winchester Mystery House

Winchester Mystery House

In San Jose exista o casa gigantica, fiind un complex cu 160 de incaperi, avand design de labirint, cu holuri foarte lungi, pasaje secrete, usi care nu duc nicaieri, fundaturi si scari care duc spre tavan. Aceasta este opera lui Sarah Winchester, mostenitoarea averii Winchester. La sfarsitul secolului al XIX-lea, foarte trista din cauza decesului sotului si fiicei, a vizitam un medium din Boston, care i-a spus ca era bantuita de spiritele familiei Winchester. Singurul mod prin care putea sa faca pace cu ei era … daca avea sa construiasca o casa. Nu doar o casa, ci sa nu se opreasca din construit casa, altfel va muri. Ce lucru dragut sa-i spui cuiva care tocmai si-a pierdut familia. Si asta a si facut, Sarah.

In 1884, Sarah a inceput constructia la noua sa casa din San Jose, constructie care a durat non-stop timp de 38 de ani, pana la moartea ei. In cele din urma, vila Winchester a crescut atat de mare incat, serios vorbind, puteai sa te pierzi in ea. Si sa te pierzi era ideea, toate acele holuri aiurea, drumuri infundate si usi care nu duceau nicaieri, in spate avand un zid, avand ca scop derutarea spiritelor.

Dar derutarea spiritelor razbunatoare era doar una dintre alegerile arhitecturale ale conacului. Intreaga Winchester Mystery House era decorata cu un motiv de panza de paianjen, despre care Sarah credea ca avea o semnificatie spirituala, iar totul era aranjat in jurul cifrei 13, pentru noroc, se pare.

In prezent, conacul este inclus in lista monumentelor din Statele Unite. Aceasta poate fi vizitata de catre turisti, un exemplu de tur durand si peste doua ore si jumatate.

Cu adevarat impresionant. Daca vreodata aveti drum prin California, nu puteti sa o ratati!